Steun ons en help Nederland vooruit

Morillio Williams

Bestuurslid Algemeen: Politiek Secretaris

Morillio Erwin Williams, 33 jaar, geboren in Paramaribo/Suriname, jurist, bachelor rechtsgeleerdheid en een master Internationaal Europees recht aan de Universiteit van Amsterdam.

Ik heb inmiddels meer dan vijftien jaren ervaring op het gebied van Seksuele Reproductieve Gezondheid en Rechten (SRGR). Ik ben voornamelijk actief geweest als mensenrechtenactivist/lobbyist voor SRGR in Suriname maar later ook in  Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en in mijn huidige baan in Afrika en Azië als onderdeel van de Nederlandse inzet in Ontwikkelingssamenwerking.

Ik werk momenteel als Policy and Advocacy manager voor een ontwikkelingsorganisatie in Amsterdam; Simavi.  Onze programma’s in tien landen in Afrika en Azië, hebben als doel de gezondheid en sociaal economische kansen van alle meisjes en vrouwen te verbeteren en in het bijzonder het bevorderen van de vrijheden.  Mijn werkzaamheden richten zich voornamelijk op het beïnvloeden van beleid (politiek en financieel) om SRGR voor alle vrouwen en meisjes te verzekeren. Ik ben verantwoordelijk voor beïnvloeding van beleid op drie aan elkaar verbonden niveaus:

  1. Richting de Nederlandse Tweede Kamer en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.
  2. Richting politieke en mensenrechten processen binnen de Verenigde Naties.
  3. En samen met lokale partners in de tien landen in Afrika en Azië