Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 26 november 2019

D66-advies voor veilige Heemstedestraat krijgt unanieme steun

De stadsdeelcommissie van Nieuw-West heeft unaniem ingestemd met een D66-advies om een gevaarlijk kruispunt aan de Heemstedestraat veiliger te maken. Dit was het laatste ongevraagde advies van D66’er Jeroen Mirck, die na negen jaar vertrekt uit de lokale politiek.

Het advies sluit aan op het project Herinrichting Heemstedestraat, waarvoor de gemeenteraad een uitvoeringskrediet van bijna 6 miljoen euro beschikbaar stelt. De straat is één van de gevaarlijkste in Amsterdam, met name voor fietsers, dus is herinrichting bittere noodzaak.

Veel maatregelen hebben betrekking op het begin van de Heemstedestraat, dat in stadsdeel Zuid ligt. Misschien wel de gevaarlijkste plek bevindt zich echter in Nieuw-West: bij de kruising met de Poeldijkstraat vinden geregeld aanrijdingen plaats, met als triest dieptepunt het overlijden van een 24-jarige fietsster in januari 2019 na te zijn geschept door een Uber-taxi.

“Heel begrijpelijk dat er aan het begin van de Heemstedestraat maatregelen worden getroffen, maar verderop in Nieuw-West is dat ook zeker nodig”, vertelt Jeroen Mirck (D66, Slotervaart). “Het kruispunt met de Poeldijkstraat is ondanks eerdere aanpassingen nog steeds onoverzichtelijk om over te steken. Ook hier zijn extra maatregelen nodig.”

De stadsdeelcommissie stemde unaniem in met het ongevraagde advies dat Mirck had ingediend. Dit advies roept dagelijks bestuurder Erik Bobeldijk op om na te gaan hoe de veiligheid op deze kruising kan worden verbeterd. Ook wil de commissie hierover op de hoogte worden gehouden.

“Met dit ongevraagde advies willen we bijdragen aan een veilige Heemstedestraat”, zegt Mirck. “Om de verkeersveiligheid van deze straat structureel te verbeteren, lijkt het ons zaak om álle knelpunten aan te pakken.”

Dit was het laatste advies van Mirck in de lokale politiek van Nieuw-West. Na negen jaar stopt hij ermee, om meer aandacht te kunnen geven aan zijn werk en zijn zoontje.