Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 17 december 2018

Jeroen Mirck keert terug in D66-fractie Nieuw-West

Een oude bekende keert terug in de lokale politiek van Nieuw-West. Jeroen Mirck vervangt vanaf januari D66’er Hilde van Stelten, die het werk in de stadsdeelcommissie niet langer kan combineren met haar nieuwe baan. Mirck was tot de verkiezingen acht jaar lang actief in de lokale D66-fractie.

Van 2010 tot 2014 zat Mirck in de deelraad van Nieuw-West en de afgelopen vier jaar in de bestuurscommissie. “Vanwege de geboorte van mijn zoon heb ik dit jaar bij de verkiezingen bewust een stapje opzij gedaan voor een opvolger”, zegt Mirck. “Nu Hilde noodgedwongen moet stoppen, keer ik met veel plezier terug in de politiek van dit prachtige stadsdeel, waar ik alweer negentien jaar woon.”

Progressieve middenpartij

Het vaderschap dwingt Mirck tot andere prioriteiten dan vroeger. “Ik vind het belangrijk dat D66 als progressieve middenpartij vertegenwoordigd blijft in de stadsdeelcommissie van Nieuw-West, maar realiseer me terdege hoe lastig het is om als eenmansfractie een groot gebied met meer dan 150.000 inwoners te bestrijken. Daarom heb ik goede afspraken gemaakt met mijn lokale partijbestuur over ondersteuning.”

Zichtbaar en aanspreekbaar

De D66-fractie in Nieuw-West wordt ondersteund door twee talentvolle fractiemedewerkers: Malu Pasman en Sandra Tawiah. Daarnaast zal ook het afdelingsbestuur van de partij, onder leiding van voorzitter Nazmi Türkkol, goed zichtbaar en aanspreekbaar zijn voor bewoners in het stadsdeel.

“Op deze manier kan D66 een optimale bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Nieuw-West”, zegt Mirck. “Ook Hilde van Stelten blijft als actief D66-lid betrokken. Ik wil haar bedanken voor haar constructieve inzet voor het stadsdeel in het afgelopen jaar.”