Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 april 2016

‘PvdA dumpt festivals over de ring’

Festivals dienen waar mogelijk naar de randen van de stad te worden verplaatst, aldus fractievoorzitter Marjolein Moorman (PvdA Amsterdam) in Het Parool. Lekker sociaal: het probleem over de schutting gooien bij Noord, Zuidoost en Nieuw-West. Deze stadsdelen leveren al lang een bijdrage aan ‘Stad in balans’ door extra evenementen te huisvesten, maar volgens Moorman moeten dat er nog veel meer worden. Dat regelen wij als stadsdeel wel zelf.

Neem nou ‪Nieuw-West‬. De bestuurscommissie biedt maatwerk: een afgewogen festivalaanbod in Sloterpark en Rembrandtpark, met in ruil daarvoor extra evenementen in onbewoonde delen van Westpoort. Met oog voor de natuur, want De Oeverlanden worden wat ons betreft festivalvrij. Meer festivals? Prima, maar in overleg en op maat. Dát is stad in balans.

Jeroen Mirck, D66-bestuurscommissielid Nieuw-West

Deze brief verscheen in Westerpost en (ingekort) in Het Parool.